Serc

Ambassade van Vlaardingen

Ambassade van Vlaardingen

Ambassade van Vlaardingen?

De Ambassade van Vlaardingen is een bonte verzameling van personen, voorwerpen en gebeurtenissen. Allemaal hebben zij op hun manier een steentje bijgedragen aan de bekendheid van Vlaardingen.

De Vlaardingse Ambassade heeft een rijke geschiedenis, omvat gebeurtenissen die eenmalig of met enige regelmaat terugkeren, en kleurrijke personen die alleen, als duo of als groep enorm waardevol zijn voor Vlaardingen.

Zeer waarschijnlijk zal de Ambassade van Vlaardingen een feest van herkenning zijn, maar soms kan het ook verrassend zijn.

Denise Post - Van Rijswijk

Denise Post - Van Rijswijk

Denise is een geboren Vlaardingse en het dansen zit in haar genen. Zij heeft zichzelf het dansen meester gemaakt en een eigen stijl ontwikkeld. Doordat zij als freelance danseres voor diverse Nederlandse dance-scene artiesten heeft gewerkt, kreeg zij steeds meer interesse voor het zingen.

De combinatie dansen, zingen en de juiste mensen op de juiste plek heeft ervoor gezorgd dat zij een onderdeel was/is van de wereldberoemde band "Vengaboys".

Denise heeft haar geluk in de liefde gevonden bij Winston Post, ook een Vlaardinger. In 2004 zijn zij in het huwelijksbootje gestapt en in 2005 werd hun samenzijn bekroond met de geboorte van een zoon.

Bassie & Adriaan

Bassie & Adriaan

Een clown ( Bas van Toor ) en een acrobaat ( Aad van Toor ) die gezamelijk achter gemene schurken aangaan, dat was de basis voor een bijzonder succesvolle kinderserie. Deze reeks van 1978 t/m 1996 mag nog steeds tot de meest populaire televisieseries gerekend worden.

Vlaardingen is regelmatig het decor voor afleveringen van de televisieserie en de specials. Voor de "echte" Vlaardingers is het een feest van herkenning en een stukje historie van Vlaardingen.

Sinds 1957 waren de broers actief in het circus met twee acts. The Crocksons: een acrobatennummer met balancerende stoelen en als The Melton Brothers: komieken met het betere gooi-en smijtwerk.

IJzerkoekjes

IJzerkoekjes

Een ijzerkoekje is een koekje in de vorm van een ovaal. Het is ongeveer een halve centimeter dik, smeuiig en heeft een kaneelachtige smaak. De oorsprong van het ijzerkoekje ligt in Vlaardingen.

Het ijzerkoekje zit niet vol met ijzer zoals de naam doet vermoeden, maar is gebakken tussen 2 ijzers met een ruitjesmotief. Daatje de Koe ( 1838 - 1915 ) is de bedenkster van deze Vlaardingse lekkernij.

Vlaardingse vissers konden het ijzerkoekje erg waarderen. Door de samenstelling bleef het koekje lang smakelijk en het had een hoge voedingswaarde. Om deze redenen werd het ijzerkoekje meegenomen naar zee.